Χρήσιμες Οδηγίες

Απλές και  Χρήσιμες οδηγίες για την καλή συντήρηση των χαλιών σας 

-τίτλο12Η τακτική και εντατική περιποίηση, με μεράκι και σωστή καθαριότητα στα χειροποίητα χαλιά, αποτελεί την θεμελιώδη φροντίδα, για να διατηρούν αναλλοίωτη τη φινέτσα και λεπτότητά τους, στο πέρασμα των χρόνων.

  • Κάθε εβδομάδα είναι απαραίτητη η χρήση μηχανήματος καθαρισμού (ηλεκτρική σκούπα) με κυλινδρική βούρτσα πάντα προς τη φορά του πέλους, για να μπορεί να απομακρύνει τη βαθιά βρωμιά (σκόνη, κοπτική άμμο, περιττό χνούδι).
  • Αν δεν διαθέτετε μηχάνημα καθαρισμού με κυλινδρική βούρτσα δώστε μεγαλύτερη προσοχή.
  • Η ισχύς της ηλεκτρικής σας σκούπας να μην ξεπερνά τα 700Wat.
  • Ποτέ να μην πιέζετε το πέλμα της ηλεκτρικής σας σκούπας πάνω στα μεταξωτά ή σύμμεικτα χαλιά και υφάσματα.
  • Μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό πέλμα (χτυπητήρι) πάνω στα χαλιά παρά μόνο από την ανάποδη όψη.
  • Στα μεταξωτά χαλιά χρησιμοποιείτε για καθημερινή ή εβδομαδιαία συντήρηση μία απλή βούρτσα χειρός από φυσικές ίνες ή νάιλον (ποτέ συρμάτινη) και πάντα προς τη φορά του πέλους.
  • Μία φορά τον μήνα είναι απαραίτητο ένα ελαφρύ τίναγμα με το χέρι, ή πολύ ελαφρύ χτύπημα πάντα από την πίσω πλευρά.
  • Ο καθαρισμός του χώρου κάτω από το χαλί είναι επίσης απαραίτητος.
  • Είναι καλό για τα χαλιά σας να αερίζονται και να εκτίθενται στον ήλιο, για λίγες ώρες μόνο. Γιατί η υψηλή θερμοκρασία και η άμεση επαφή με το φως του ήλιου για μεγάλο χρονικό διάστημα ξεθωριάζει τα χρώματά τους και είναι καταστροφική.
  • Μην χτυπάτε ή τινάζετε το χαλί σας με δύναμη, διότι αυτά τα χτυπήματα μπορεί να τραυματίσουν τα στημόνια ή τα υφάδια του.
  • Η παρατεταμένη υγρασία, δημιουργεί μύκητες και μούχλα, για αυτό πρέπει να προσέχετε διαρροές από καλοριφέρ και επίσης να μην τοποθετείτε ποτέ πάνω στα χαλιά σας γλάστρες.
  • Επειδή το χαλί σας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, είναι πολύ σημαντικό κατά τη φύλαξή του να αναπνέει. Συνεπώς, αποφύγετε τα μέρη με υγρασία και τυλίξτε το σε πάνινες θήκες (παλιό σεντόνι).
  • Για να αποφύγετε τα σημάδια που αφήνουν τα έπιπλα πάνω στο χαλί σας πρέπει να τα μετακινείτε από μικρά χρονικά διαστήματα μερικούς πόντους η να τοποθετήστε προστατευτικά κάτω από τα πόδια των επίπλων σας. Έτσι δίνετε την δυνατότητα στο πέλος να ξαναβρίσκει το σχήμα του.
  • Το χαλί σας θα έχει πολύ μακρύτερη ζωή αν στρωθεί πάνω σε κατάλληλο υπόστρωμα, που προστατεύει τη βάση του από την καταπόνηση του δαπέδου.
  • Αν κάποια ίνα εξέχει από το ύφος του πέλους, κόψτε την στο ίδιο ύψος με ένα ψαλίδι, αλλά σε καμία περίπτωση μην την τραβήξετε.

Χρήσιμες οδηγίες για την καλή συντήρηση των εσωτερικών χώρων. 

Η αγορά ενός χαλιού ενός σαλονιού η και ενός στρώματος, δεν έχει να κάνει μόνο με τη διακόσμηση και την αισθητική του χώρου, αλλά είναι ταυτόχρονα και μία σοβαρή επένδυση.

Η συνάρτηση της ποιότητας των υλικών κατασκευής, η προέλευσή αλλά ακόμα και η σπανιότητα της παραγωγής, είναι κάποια από τα βασικά κριτήρια και χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να εξετάσετε πριν προχωρήσετε σε αγορά.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Όσο η ζωή δυσκολεύει , τόσο το ενδιαφέρον για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο σπίτι θα αυξάνει.  Η επιστροφή στις φιλοσοφίες περί εσωτερικής αρμονίας και ηρεμίας ξαναμπαίνουν στην ζωή μας, με χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που συνδέονται με την ανθρώπινη αυτή ανάγκη.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι:

1 Η σωστή επιλογή σε συνδυασμό με την  σχολαστική συντήρηση θα κρίνουν την απόδοση μιας επένδυσης, που «ντύνει» ιδανικά το σπίτι.

2 Η «θωράκιση» της με μονωτικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον,  παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη οικογενειακό προϋπολογισμό .

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε ότι:

1 Ησωστά εφαρμοσμένη εντατική περιποίηση ενός εσωτερικού χώρου, διατηρεί αναλλοίωτη τη φινέτσα και λεπτότητά του στο πέρασμα των χρόνων.

2 Ένα ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον με απαιτήσεις από τους καταναλωτές, σε θέματα υγιεινήςτων καθαρών εσωτερικών  χώρων, μέσα από μιατακτή και σωστά εφαρμοσμένη Ισορροπημένη Καθαριότητα, για εσωτερική αρμονία και ηρεμία μιας Αναβαθμισμένης Ποιότητας Διαβίωσης.

 3 Η Οικολογική Ευαισθητοποίηση, μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για τις Περιβαλλοντικές Αλλαγές απαιτούν και την Υιοθέτηση χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων και συστημάτων επαγγελματικού καθαρισμού. Η Ανάπτυξη Εναλλακτικών Μεθόδων για μια Βελτιωμένη Ποιότητα στον Εσωτερικό Περιβάλλοντα Χώρο είναιΕπιτακτική Ανάγκη, λειτουργεί δε ως μέσο ενός Περιβαλλοντικού Συστήματος Διαχείρισης, για τις λύσεις των προβλημάτων που ανακύπτουν στην καθαριότητα.

4 Η Ανάπτυξη Συστημάτων Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας του Green Services, είναι ένα Δημιουργικό Ποιοτικό Άλμα με Υπόβαθρο την Αξιολόγηση, ώστε να προσφερθούν οικονομικά ποιοτικές υπηρεσίες καθαρισμού με προστιθεμένη αξία.

Comments are closed.